Екскурсія учнів до м.Умань

2019-06-07

7 червня 2019 р. учні нашої школи мали змогу відвідати м. Умань з екскурсією по найбільш відомій туристичній пам'ятці України - Національно дендрологічному парку "Софіївка". Ця екскурсія стала можливою лише за сприяння керівника ПСП «Кумарі» Солтановського В.А. (була оплачена вартість дороги та екскурсії по дендропарку.)

Діти насолоджувалися дивовижними пейзажами, екзотичними рослинами, античними скульптурами і фонтанами. У парку є багато цікавих родзинок. Однією з них є грот Венери. Ще одним дивовижним місцем у парку є фонтан «Змія» – посеред Нижнього ставу з широко роззявленої пащі змії, що звивається на камені, б’ється стовп води. Діти з цікавістю дізналися, що особливістю цього фонтану є те, що у ньому немає насосів, вода надходить до фонтану по самопливному підземному водогону, викладеному з гранітного тесаного каменю вздовж дороги, яка веде від академії та оранжереї до павільйону Флори. Наступний шедевр парку, що вразив – це Острів кохання з павільйоном у стилі епохи Відродження, обсадженим екзотичними рослинами.

У парку навіть зберігся дуб, віком біля 400 років, – німий свідок багатьох подій, що відбувалися у цих місцях. За народними переказами, саме під цим дубом збиралися на наради з козаками легендарні українські ватажки Максим Залізняк та Іван Гонта. В Софіївському парку діти побачили багато різноманітних цікавинок : фонтан «Семиструмінь», павільйон «Флори», міст «Венеційський», Китайська альтанка та ін..

Крім цього увечері діти мали змогу відвідати ще одну унікальну споруду - фонтан «Перлина кохання», який представляє собою комплекс фонтанів на суші і на воді, який повинен привернути ще більше туристів. Основна чаша фонтану на суші з світломузичним шоу і шоу на водному екрані, світлодинамічний плаваючий фонтан на Осташівський став і три статичні фонтани зі світлодинамічним підсвічуванням, колір яких не повторюється протягом дня. За оцінками фахівців, уманський світломузичний комплекс фонтанів увійшов до трійки найбільших в Україні.

Екскурсія дуже сподобалася дітям та вчителям. Дуже приємно, що підприємці нашої громади, зокрема Солтановський В.А., не байдужі до дітей і завжди підтримують інтерес учнів до історії нашого краю та допомагають з організацією екскурсій по відомим місцям України.

Кiлькiсть переглядiв: 463

Коментарi